در نشست تبیین منشور حقوق شهرنشینی مشهد که برای کارشناسان مرکز ارتباطات مردمی 137 برگزار شد، بر توان بالای این مرکز به عنوان بازوی قدرتمند مدیریت شهری برای فرهنگسازی و اطلاعرسانی منشور حقوق شهرنشینی در میان شهروندان تاکید شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، نشست تبیین منشور حقوق شهرنشینی برای کارشناسان مرکز ارتباطات مردمی 137، با حضور سید محسن حسینی پویا، رئیس کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر، عباس شیخالاسلامی، مشاور حقوقی شهردار مشهد، سید مجتبی منتظری، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر و صیانت از حقوق شهروندی و خزائنی، مسئول دبیرخانه حقوق شهروندی استانداری خراسان رضوی و احمد رمضانی فرخد، سرپرست اداره ارتباطات مردمی شهرداری مشهد برگزار شد.
به رسمیت شناختن شهروندان، مهمترین خواسته منشور حقوق شهرنشینی
سید محسن حسینی پویا، رییس کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر مشهد در این نشست اظهار داشت: کارشناسان مرکز 137، گوش شنوای مدیریت شهری، برای همه کارهای انجام شده و همه کم کاری های موجود هستند لذا باید برای ادامه کار شما، آرزوی صبر و استقامت کنم.
وی افزود: تدوین منشور حقوق شهرنشینی لازم بود که این کار انجام شد و حقوق زائر و مجاور را در ۱۳۹ بند، بدون وجود هیچ پیش زمینه قبلی، جمعبندی کرده است.
بندهای 120، 123 و 124 منشور حقوق شهرنشینی در ارتباط با فعالیت های 137 است
حسینی پویا با اشاره به اینکه مهمترین خواسته این منشور، مهم و به رسمیت شمردن شهروندان است، تاکید کرد: به طور مثال باید شهروند بتواند از پرونده خود در ادارات رونوشت بگیرد، کاربری ملکش را بداند و از جزئیات طرح تفصیلی هر منطقه خبر داشته باشد.
وی عنوان کرد: مصوبات متعددی در این خصوص داشتیم که در همین راستا، همه معاملات متوسط به بالای شهرداری باید در سامانه فاش بار گذاری شود و کم کم به سمت ثبت معاملات کوچک در این سامانه حرکت می کنیم.
137، مرتبط ترین حوزه شهرداری مشهد برای فرهنگسازی منشور حقوق شهرنشینی
این عضو شورای اسلامی شهر مشهد با شاره به اینکه بند 120، 123 و 124 منشور حقوق شهرنشینی مستقیما به 137 اشاره دارد، خاطرنشان ساخت: لزوم پاسخگویی، یکی دیگر از بندهای منشور حقوق شهرنشینی است که کاملا با وظایف و فعالیت های مرکز ۱۳۷ مرتبط می باشد، لازم است فاصله ها را با شهروندان کم کنیم و زمان پاسخگویی به شهروندان را کاهش دهیم.
حسینی پویا بیان کرد: اصطلاح شهروندی، تابعیت را شامل می شود، اما در شهرنشینی، همه کسانی را که در شهر به صورت موقت یا دائم ساکن هستند فارغ از زبان، نژاد، قومیت، تابعیت و ...، شهرنشین می گوییم و منشور حقوق شهرنشینی شامل آنها نیز می شود.
137، مهمترین حوزه شهرداری مشهد برای تحقق و فرهنگسازی منشور حقوق شهرنشینی
عباس شیخ الاسلامی، مشاور حقوقی شهردار مشهد نیز در ادامه این نشست با تاکید بر اینکه به جرات می توان گفت در شهرداری مشهد، نزدیکترین حوزه برای تحقق و فرهنگسازی منشور حقوق شهرنشینی، مرکز 137 است، بیان کرد: دنیای کنونی، بیشتر دنیای حق محور است تا دنیای تکلیف محور، که سطح کیفی مردم از این حیث افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: حقوق بشر در 30 ماده بعد از جنگ جهانی دوم تدوین شد، بعدها کشورها به فکر افتادند در اجرای حقوق بشر، حقوق شهروندی برای خود تدوین نمایند که اساسش قانون اساسی و فرهنگ آن کشور است که در دوره اول ریاست جمهوری حسن روحانی، این منشور در کشور ما نیز تدوین شد.
مردم مالکان مشاعی شهر هستند
شیخ الاسلامی با بیان این مطلب که منشور حقوق شهرنشینی نیز بر اساس حق بر شهر می باشد و با حقوق بشر و حقوق شهروندی فرق دارد، ادامه داد: در این حقوق، مردم را مالکان مشاعی شهر میدانند و باید مدیران شهری کاری کنند که این مهم محقق شود، بر اساس این حقوق، باید آنقدر پارک در شهر زیاد شود که دیگر نیازی به خرید باغ از سوی شهروندان نباشد.
وی خاطرنشان ساخت: تدوین این منشور از زمان تقی زاده خامسی در شهرداری مشهد آغاز شد و بعد از اتمام تدوین، هم اکنون در حال فرهنگسازی هستیم. این منشور، با دو اصطلاح مدیریت شهری و اداره محلی، تدوین شده است. مردم در تماس با ۱۳۷، همه موضوعات شهر را مطرح می کنند که همان مدیریت شهری است و در ایران محقق نشده است لذا ما به اداره محلی که در ایران وجود دارد نیز پرداختهایم.
تشکر از اخلاق خوش و پاسخگویی مناسب کارشناسان 137 به شهروندان
مشاور حقوقی شهرداری مشهد گفت: کار ۱۳۷، پیمان جوانمردی است زیرا مشکلات مردم را گوش داده و پیگیری میکنید تا حل شود. به اذعان شهروندان، ۱۳۷ با سعه صدر و خوش خلقی، به درخواست های شهروندان خوب گوش میکند و نتیجه درخواست را نیز به شهروندان اطلاع میدهد که جای تقدیر و تشکر دارد.
شیخ الاسلامی بیان کرد: تا کنون در حوزه منشور حقوق شهر نشینی، تنها ۱۰ درصد کار، یعنی تدوین آن انجام شده است و یکی از مهمترین اقدامات، یعنی بالا بردن فرهنگ حقوق شهرنشینی باقی مانده است.
وی در ادامه با ارائه توضیحاتی در مورد شهر ترمیمی و اینکه در شهر ترمیمی، نگاه از بالا به پایین نیست، اظهار داشت: ما از ۱۳۷ انتظار داریم این منشور را فرهنگسازی و به مردم اطلاع رسانی نماید، همچنین موارد نقض این قانون را در بخشهای مختلف بر اساس تماسهای مردمی، به ما اعلام نماید.
وی گفت: ما در منشور حقوق شهرنشینی بیشتر بر روی حقوق شهروندان صحبت به میان آوردهایم زیرا به اندازه کافی تکالیف برگردن مردم گذاشتهایم.
آمادگی مرکز 137 برای فرهنگسازی منشور حقوق شهرنشینی در میان مردم
احمد رمضانی فرخد، سرپرست اداره ارتباطات مردمی شهرداری مشهد در پایان این نشست گفت: منشور حقوق شهرنشینی برای اولین بار در ایران تدوین شده و ما نیز در مرکز ارتباطات مردمی 137 وظیفه خود می دانیم در جهت فرهنگسازی آن گام برداریم.
وی با اعلام آمادگی جهت برگزاری برنامه ویژه پاسخگویی مدیران به شهروندان جهت منشور حقوق شهرنشینی در مرکز 137، ادامه داد: همه کارشناسان این مرکز، در مرحله اول، گوش شنوای مسائل شهروندان بوده و با سعه صدر خود، تاب آوری اجتماعی را بالا می برند و در مرحله بعد، با پیگیری و پاسخگویی به درخواست های شهروندان، رضایتمندی و مشارکت آنها را افزایش می دهند.
افزایش کیفیت و سرعت پاسخگویی به درخواست های مردمی 137
رمضانی ادامه داد: بعد از ابلاغ شهردار مشهد در جلسه شورای اداری مبنی بر اینکه، درخواست های مردمی 137، همانند دستور مستقیم شهردار مشهد است، شاهد افزایش کیفیت و سرعت پاسخگویی به درخواست های شهروندان از سوی همکارانمان در حوزه های مختلف شهرداری بودیم.
وی ادامه داد: مهم ترین مرکز برای تغییر فرهنگ شهروندی، مرکز 137 است که می تواند از ابزار ارتباط مستقیم با شهروندان، استفاده کند، لازم است در این فرصت، تفکیک بین مدیریت شهری و اداره محلی را که در منشور حقوق شهر نشینی هم آمده برای شهروندان توضیح داده و بگوییم که همه امور شهر بر عهده شهرداری نیست.