به گزارش پایگاه خبری مرکز ارتباطات مردمی 137 شهرداری مشهد، احمد نوروزی در «چهارشنبه های پاسخگویی»، با حضور در مرکز ارتباطات مردمی 137، به صورت مستقیم به سئوالات، انتقادات، پیشنهادات و درخواست های مردمی شهروندان پاسخ گفت.
یکی از شهروندان، که مالک یکی از خانه های تاریخی بافت پیرامون حرم مطهر نیز می باشد، درخواستش را در تماس با 137 و در گفتگو با احمد نوروزی، اینگونه مطرح کرد: بنده یکی از مالکان خانه تاریخی بلخاسب واقع در خیابان نواب صفوی 9 منطقه ثامن هستم که چند سالی است منتظر تملک این ملک از سوی شهرداری هستیم لذا درخواست دارم تا در صورت امکان، زودتر این تملک صورت گیرد.
احمد نوروزی، رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه گذاری و مشارکت های شورای اسلامی شهر در پاسخ به این شهروند گفت: ما ترجیح می دهیم با دادن اجازه کاربری تجاری و امتیازهای دیگر به مالکان خانه های تاریخی شهر، آنها خودشان نسبت به بازسازی، مرمت و استفاده از این اماکن اقدام نمایند.
بازگشایی معابر و توسعه فضای سبز در بافت پیرامون حرم مطهر با انتشار 800 میلیارد تومان اوراق مشارکت
وی ادامه داد: با این حال، طی توافقط که با دولت و رئیس جمهور داشته ایم، مقرر شده است برای نوسازی و بهسازی بافت پیرامون حرم مطهر، سه هزار و 100 میلیارد تومان اوراق مشارکت در بازه زمانی 3 ای 4 ساله منتشر شود که بازپرداخت 50 درصد اصل و سود آن در تعهد دولت باشد.
نوروزی اذعان داشت: متاسفانه در سال 97 که این توافق صورت گرفته بود، هیچ کمکی از سوی دولت صورت نگرفت و در سال گذشته نیز علیرغم توافقات صورت گرفته موفق به انتشار اوراق مشارکت در این خصوص نشدیم، لذا شهرداری در اصلاحیه ای که از شورای شهر دریافت کرد، مقرر شد 800 میلیارد تومان اوراق مشارکت با تعهد پرداخت 100 درصدی شهرداری و 600 میلیارد تومان با تعهد پرداخت 50 درصدی دولت منتشر نماید که برای تملک خانه های تاریخی، بازگشایی معابر، توسعه فضای سبز و به صورت کلی توسعه زیرساخت های بافت پیرامون حرم مطهر هزینه خواهد شد.
وی اضافه کرد: در جلسه هفته گذشته که با معاون رئیس جمهور برگزار شد، مقرر شد اجازه انتشار این اوراق مشارکت صادر شده و تا 31 تیرماه، اوراق مشارکت منتشر شود، این اوراق مشارکت مربوط به سال 98 بوده و مجوز دیوان محاسبات آن نیز صادر شده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه گذاری و مشارکت های شورای اسلامی شهر مشهد گفت: رویکرد ما در شورای اسلامی دوره پنجم این بوده است که معابر و فضای سبز بافت پیرامون حرم مطهر را اجرایی کنیم که در همین راستا نیز، 25 برابر کل فضای سبز ایجاد شده در گذشته، فضای سبز در این محدوده ایجاد کرده ایم. در احیای خانه های تاریخی هم قدم های خوبی برداشته ایم و با استقرار دفاتر تسهیل گری، در تلاشیم تا ننوسازی و بهسازی با مشارکت اهالی و مردم انجام شود.
برای تبدیل میادین به چهارراه، ناچاریم
گلایه رضایی، از اهالی شهرک ابوذر، پیاده روهای فرسوده و آسفالت نامناسب معابر است که بعد از گذشت 40 سال از عمر شکل گیری این شهرک، حالا نیاز فوری به بهسازی، مرمت، لکه گیری و روکش دارند و درخواست پیگیری دارد که نوروزی قول مساعد پیگیری موضوع را از طریق طرح در کمیته نظارتی منطقه 7 و همچنین ارجاع درخواست این شهروند به شهرداری منطقه مورد نظر داد.
رجبی، شهروند دیگری است که در این چهارشنبه پاسخگویی، به جمع شدن و خراب کردن میادین سطح شهر و تبدیل آنها به چهارراه انتقاد دارد و این کار را مناسب شهر مشهد نمی داند زیرا معتقد است ترافیک در برخی از موارد مانند میدان خیام بولوار صیاد شیرازی بعد از تبدیل به چهارراه، بیشتر شده است.
نوروزی در پاسخ به این شهروند هم بیان کرد: با اینکه میدان از چهارراه زیباتر است اما با بالاتر رفتن ترافیک معابر، در بسیاری از موارد چاره ای جز تبدیل میدان ها به چهارراه برای کاهش بار ترافیکی را نداریم که این یک کار کارشناسی است.
شهروند دیگری هم از ساخت و ساز غیر مجاز یکی از همسایگان در محل زندگی خود گلایه داشت و موضوع را اینگونه مطرح کرد: با اینکه ساختمان سه طبقه دیوار به دیوار خانه ما با گذاشتن دو نیوجرسی بتنی بزرگ، پلمب موثر شده است، اما در کمال ناباوری امروز اداره برق برای نصب اشتراک برق و کنتور به این خانه آمده بود، حال سئوال برایم پیش آمده چرا شرکت های خدماتی به خانه پلمب، خدمات می دهند؟
رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه گذاری و مشارکت های شورای اسلامی شهر مشهد به این شهروند نیز قول پیگیری حل مشکل را داد.
لازم به ذکر است چهارشنبه هر هفته، اعضای شورای شهر با حضور در مرکز ارتباطات مردمی 137، در قالب طرح « چهارشنبه های پاسخگویی»، پاسخگوی سئوالات، انتقادات، پیشنهادها و درخواست های شهری شهروندان خواهند بود.