به گزارش پایگاه خبری مرکز ارتباطات مردمی 137 شهرداری مشهد، وحید مبین مقدم در ادامه نهضت پاسخگویی مدیران حوزه عمران، حمل و نقل و ترافیک، با حضور در مرکز ارتباطات مردمی 137 به صورت مستقیم به درخواست ها، انتقادات، پیشنهادها و مسائل شهری شهروندان پاسخ داد.
یکی از دغدغه های اصلی شهروندان که در تماس های روز جاری به مدیر عامل شرکت بهره برداری قطار شهری انعکاس داده شد، عدم استفاده تعدادی از مسافران قطار شهری از ماسک در این روزها که شیوع کرونا اوج گرفته است بود، زیرا این دسته از شهروندان معتقد بودند حمل و نقل عمومی و مترو، از محل های اصلی برای شیوع ویروس کرونا به شمار می روند.
مبین مقدم در پاسخ به این درخواست شهروندان گفت: درصد شیوع ویروس کرونا، به سبب فضای بسته و سیستم تهویه مدار بسته موجود در قطار شهری، در مترو بسیار بالاست و وجود یک بیمار کرونایی در یک قطار، در صورت عدم رعایت، می تواند چند صد نفر از شهروندان را به این ویروس آلوده کند، لذا حساسیت خاصی در این موضوع وجود دارد.
ارائه ماسک 1100 تومانی در 35 ایستگاه قطار شهری
وی ادامه داد: از هفته گذشته که ستاد ملی کرونا استفاده از ماسک در مکان های عمومی را اجباری نمود، لذا ما نیز این قانون را در قطار شهری مشهد به اجرا گذاشته و از سوار شدن افراد بدون ماسک به قطار جلوگیری می کنیم و همچنین اگر افراد در داخل قطار، ماسک خود را بردارند، با آنها برخورد قانونی صورت می گیرد.
مبین مقدم با اشاره به اینکه بر اساس بازدیدهای میدانی، حدود 95 درصد شهروندان و مسافران قطار شهری، در حال حاضر ماسک استفاده می کنند، اضافه کرد: جهت همراهی با شهروندان و مسافران گرامی، آن دسته از شهروندانی که ماسک خود را فراموش کرده و یا به هر دلیل همراه نداشته باشند، می توانند از 35 ایستگاه قطار شهری، ماسک سه لایه را به قیمت یک هزار و 100 تومان که تعرفه دولتی است، خریداری نمایند.
کاهش 60 درصدی مسافر خطوط قطار شهری بعد از شیوع کرونا
تماس های بخش دیگری از شهروندان تماس گیرنده با 137 برای گفتگوی مستقیم با مدیرعامل شرکت قطار شهری در روز جاری، به موضوع ازدحام و شلوغی قطارها اختصاص داشت که باز هم به خاطر بالا گرفتن شیوع کرونا، این دسته از شهروندان تقاضا داشتند تا با افزایش قطارها و کاهش فاصله زمانی رسیدن قطارها به ایستگاه، از ازدحام جمعیت به خصوص در ساعات پیک مانند اوایل صبح، ظهر و هنگام تعطیلی ادارات و اوایل شب کاسته شود.
مبین مقدم با اشاره به اینکه به علت شیوع کرونا، جابجایی روزانه مسافر توسط خطوط قطار شهری از 240 هزار نفر به کمتر از 100 هزار نفر رسیده است، ادامه داد: با 60 درصد افت مسافر مواجهیم، در این روزهای اخیر هم که شیوع کرونا مجددا بالا گرفته است، مردم سفرهای غیر ضروری خود را دیگر با قطار شهری انجام نمی دهند لذا از دیروز باز هم با کاهش مسافر مواجهیم.
کاهش فاصله زمانی قطار ها در ساعات پیک، واگن می خواهد
وی اضافه کرد: البته با این وجود، در ساعات پیک یعنی 7 تا 8 صبح، 1 تا 2 ظهر و 7 تا 8 شب، با ازدحام جمعیت مواجهیم که شهروندان هم در تماس های روز جاری با 137، درخواست کاهش فاصله زمانی رسیدن قطارها به ایستگاه برای کاستن از این ازدحام را داشتند که برنامه ریزی لازم در این خصوص صورت گرفته است اما باید توجه داشت که دیگر قطاری برای ورود به خط نداریم و در حال حاضر با تمام توان و ناوگان در حال خدمت رسانی به شهروندان هستیم.
یکی از شهروندان که محل کارش در آزادشهر بوده و ساکن خیابان پروین اعتصامی است و به گفته خودش، سال هاست از قطار شهری برای رفت و آمد به محل کارش استفاده می کند، درخواست دارد در صورت امکان ساعت کاری خط یک قطار شهری نیم تا یک ساعت دیگر افزایش یابد تا مشاغل مختلف نیز بتوانند از این فرصت بهره ببرند.
افزایش واگن لازمه افزایش ساعت سرویس دهی قطار شهری
مدیر عامل شرکت قطار شهری مشهد در پاسخ به این شهروند گفت: در حال حاضر، خصوط یک و دو قطار شهری مشهد از 6 صبح تا 10 شب، به شهروندان خدمت رسانی می کند اما همواره با تقاضای بخشی از مردم برای افزایش ساعت کاری مواجهیم زیرا اتوبوسرانی هم یک ساعت زودتر از قطار شهری پایان کار می دهد، اما یکی از محدودیت های ما این است که آخرین قطار ساعت 10 حرکت و ساعت 11 به ایستگاه آخر می رسد.
مبین مقدم افزود: سپس باید عازم پارکینک شده و سرویس و نگهداری قطار ها از ساعت 12 تا 4 بامداد هر روز انجام می شود تا برای خدمت رسانی در روز جاری آماده و تحویل راهبران شود، چون کمبود واگن داریم، نمی توانیم زمان سرویس و نگهداری را تغییر دهیم که اگر در آینده واگن جدید به ناوگان خط یک افزوده شود می توانیم ساعت بهره برداری را نیز افزایش دهیم.