عضو هیات رییسه شورای شهر مشهد از شناسایی چالشها برای تعیین تکلیف وضعیت قراردادی و استخدامی نیروهای شهرداری خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهرداری مشهد، شهناز رمارم در حاشیه پاسخگویی مستقیم به تماسهای مردمی در مرکز 137، با توجه به اینکه بخشی از این تماسها از سوی تعدادی از نیروهای قرارداد حجمی، تامین نیرو و ... شهرداری برای مطرح ساختن دغدغههایشان بود، در این خصوص اظهار داشت: یکی از معضلات شهرداری مشهد جذب نیروی بیش از پستهای سازمانی تعریف شده که طی سالیان متوالی اتفاق اتفاده است.
رمارم با بیان اینکه برخی از همکاران شهرداری حتی با 10 - 15 سال سابقه فعالیت همچنان وضعیت استخدامی مناسب و مشخصی ندارند که نباید این گونه باشد، اظهار کرد: بلاتکلیفی نوع قرارداد و استخدامی در سالهای ابتدای فعالیت مشکلزا نیست و کارکنان با انگیزه و امیدوار به تعیین وضعیت خود، تلاش بیشتری میکنند تا استعدادهای خود را بروز و ظهور داده تا زودتر تبدیل وضعیت شوند ولی استمرار این موضوع، فرسودگی شغلی و کاهش انگیزه و بهرهوری را در پی خواهد داشت که در نتیجه آن سازمان متضرر میشود.
عضو هیات رییسه شورای شهر شهر با اشاره به اینکه حجم زیادی از مراجعات مردمی به دفترم در شورای شهر طی 16 ماه گذشته به مراجعه کارکنان شهرداری با انواع قراردادهای حجمی، تامین نیرو و ... برای بیان مسائل و مشکلاتشان و تقاضای تبدیل وضعیت اختصاص داشت، افزود: یکی از مطالبات بنده از شهردار جدید رسیدگی به همین موضوع بود که خوشبختانه با استقبال ایشان همراه شده و مقرر شد در حوزه ساماندهی منابع انسانی شهرداری گام برداریم.
در بدنه شهرداری افراد توانمند و باانگیزهای برای اجرای برنامههای لیست امید داریم
وی بیان کرد: از 6 گروه کارکنان شهرداری، تنها سه گروه رسمی، پیمانی و کارمعین دارای وضعیت قراردادی مشخصی با شهرداری بوده و سه گروه دیگر همکاران با قراردادهای تامین نیرو، حجمی و فاکتوری نیازمند تعیین تکلیف و ساماندهی هستند زیرا امنیت شغلی ندارند که این نداشتن شغلی آفتی برای پرسنل و مجموعه شهرداری محسوب میشود.
رمارم با اعلام این خبر که برنامه و طرح جامعی برای شناسایی چالشها و موانع این مساله در حال تنظیم شدن است و با شهردار وارد رایزنی شدهایم، گفت: امیدواریم با همکاری استانداری خراسان رضوی، وزارت کشور و بخشهای مربوطه این موضوع را به سرانجام مقصود برسانیم.
وی با تاکید بر اینکه جذب نیرو در شهرداری در سطح کارشناسی نباید صورت گیرد چرا که در حال حاضر میگوییم مازاد نیرو داشته و در برخی موارد نیز تعدیل نیرو داریم، اظهار کرد: مدیران کلان حق دارند که برای اجرای سیاستهای خود افرادی را در سطح مدیر به کار گیرند ولی در عین حال در بدنه شهرداری افراد توانمند، جوان و با انگیزهای داریم که میتوانند به کمک مدیریت شهری بیایند و با انگیزه برنامههای لیست امید را اجرایی نمایند.
تکمیل دو مجموعه آبی شهید قربانی و شهید آوینی در سال آینده
رمام در بخش دیگری از صحبتهای خود به عنوان عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر مشهد به تشریح اولویتهای این حوزه در سال 98 پرداخت و با بیان اینکه آغاز عملیات اجرایی سالن تئاتر شهر یکی از اولویتهای مدیریت شهری در حوزه فرهنگی است، اظهار کرد: ساخت فرهنگسرا در سطح شهر با تمرکز بر مناطق کمبرخوردار، ساماندهی و فعال کردن شوراهای اجتماعی محلات و اتمام پروژههای نیمه تمامی که ماهیت فرهنگی و اجتماعی دارند، از جمله مجموعه آبی شهید قربانی و شهید آوینی از دیگر اولویتهای سال آینده محسوب میشود.
وی با بیان اینکه ساخت موزه شهدای دبیرستان آیت ا... کاشانی، سالن ورزشی معراج، پارک نصرت و پروژههای درون این بوستان نیز در دستورکار سال 98 قرار دارد، گفت: کارکرد فرهنگسراها امسال کمرنگ بوده و باید به سمت فعالتر شدن و فعالیت در حوزه تخصصی آنها حرکت کنیم.
حذف تصدیگری شهرداری در حوزه فرهنگی در دستور کار سال 98
رمارم با گلایه از تنزل جایگاه مدیران فرهنگسراها به سطح کارشناس فرهنگی، از این اتفاق به عنوان یک آفت یاد کرد و گفت: از یکسو بدنبال چابکسازی مجموعه هستیم ولی از سوی دیگر سطح مدیریتی را که تنزل میدهیم، انگیزه افراد کاهش مییابد که این پارادوکس باید برطرف شود.
عضو هیئت رییسه شورای شهر مشهد، ساماندهی نیروی انسانی معاونت فرهنگی و هدایت نیروی انسانی این حوزه به زمینه تخصصی کارشان را یکی دیگر از اولویتهای سال 98 عنوان و تصریح کرد: مشارکت مردم در تمامی برنامههای فرهنگی و اجتماعی و حذف تصدیگری شهرداری در عرصه فرهنگی، آموزش حقوق شهروندی و شهرنشینی و انقعاد تفاهمنامه با مراکز مرتبط در این زمینه جزو اولویتهای دیگر حوزه فرهنگی در سال آینده است.
احمد پورمفردی