به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، سید مهدی حسینی پویا در حاشیه بازدید کارشناسان مرکز ارتباطات مردمی 137 از سازمان اتوبوسرانی، اظهار داشت: روزانه ۹۰۰ هزار سفر از ۶ میلیون سفر درون شهری شده در شهر مشهد یعنی معادل ۱۷ درصد، سهم سازمان اتوبوسرانی است .
وی با اشاره به اینکه میانگین عمر ناوگان اتوبوسرانی ۸.۴ سال است، ادامه داد: ۵۵.۵ درصد از خدمات این سازمان به بخش خصوصی واگذار شده و سایر خدمات توسط ناوگان تحت مدیریت سازمان به شهروندان و زائران انجام می شود.
حسینی پویا عنوان کرد: از کل 3312 ایستگاه اتوبوس موجود در شهر مشهد، 1328 ایستگاه مسقف و 1984 ایستگاه بدون سقف در شهر مشهد وجود دارد که یکی از درخواست های پرتکرار شهروندان در تماس با مرکز 137، نصب سایبان و نیمکت برای این ایستگاه ها است اما باید این نکته را یادآور شد که بسیاری از این ایستگاه ها، بر اساس استاندارد، امکان نصب سایبان شیشه ای ندارد اما جهت راحتی شهروندان، در صورت امکان برای نصب نیمکت، بررسی و اقدام خواهد شد.
وی گفت: در سال 97 بالغ بر 342 میلیون و 456 هزار مسافر با میانگین روزانه 882 هزار نفر توسط ناوگان اتوبوسرانی جابجا شده است و همچنین ۱۸۴ میلیون و ۸۱۲ هزار مسافر در هفت ماهه اول سال ۹۸ با میانگین روزانه 855 هزار نفر جابجا شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته و این کاهش دلایل مختلفی از جمله فراگیر شدن استفاده شهروندان از تاکسی های اینترنتی داشته است.
مدیر عامل سازمان اتوبوسرانی شهرداری مشهد اضافه کرد: در حال حاضر ۲۶۳۴ فروشگاه، ۴۱ باجه و ۱۶۵ دستگاه خودکار شارژ من کارت در مشهد برای شارژ من کارت فعال است. همچنین۱۵۰ تابلو سیستم اطلاع رسانی زمان رسیدن اتوبوس به ایستگاه در ایتگاه های مختلف نصب شده است که به علت تحریم ها، امکان نصب دستگاه های جدید وجود ندارد.
حسینی پویا گفت: با اجرای خط ۳ بی آر تی انتظار داریم تعداد مسافر این خط از ۸۰ هزار نفر در روز به ۱۵۰ هزار نفر افزایش یافته و تبدیل پر مسافرترین خط حمل و نقل عمومی مشهد شود که در حال حاضر با ۱۱۰ هزار نفر، این رکورد در اختیار خط یک بی آر تی است.
وی با اشاره به اینکه در نقشه همراه مشهد، امکان مسیریابی با اتوبوس، مشاهده ایستگاه ها در نقاط مختلف سطح شهر، ایستگاه های نزدیک به محل حضور شما، خطور عبوری از هر ایستگاه و .. وجود دارد، در پاسخ به سوالات کارشناسان مرکز 137 اذعان داشت: اتفاقاتی در طی روز، معمولا خطوط مختلف را درگیر کرده و در زمان سرویس دهی آنها اختلال ایجاد می کند، لازم است شهرداری های مناطق، سازمان ها و شرکت های خدماتی، پروژه های خود را به اتوبوسرانی اعلام کنند تا برای ترافیک حاصل و مشکلات ایجاد برای ایستگاه ها بتوانیم برنامه ریزی کنیم و شاهد ایجاد مشکل برای شهروندان نباشیم.
حسینی پویا همچنین افزود: کارانه های پرسنل سازمان بر اساس جداول مصوب شهرداری در این خصوص بوده و پرداخت می شود لذا همه پرسنل دریافتی برابر ندارند و دریافتی ها بر اساس امتیاز می باشد.
وی با بیان این مطلب که متوسط فاصله ایستگاه های اتوبوس، ۴۰۰ متر است، خاطرنشان ساخت: با معرفی سازمان بهزیستی، افراد تا ۶۰ تراکنش در ماه به صورت رایگان می توانند سوار اتوبوس شوند.
لازم به ذکر است در این بازدید که با حضور مدیر عامل و برخی از مدیران سازمان اتوبوسرانی برگزار شد، مسئولان واحدها و کارشناسان مرکز ارتباطات مردمی 137 شهرداری مشهد علاوه بر پرسش و پاسخ، از مرکز مانیتورینگ سازمان اتوبوسرانی نیز بازدید کردند.
احمد پورمفردی